22 Ağustos 2013 Perşembe

Ezo Gelin'in kızı Türkiye'ye kaçtı.

Güzelliği, aşkı ve vatan hasreti ile türkülere ve filmlere konu olan Ezo Gelin'in 71 yaşındaki kızı Celile Bozgeyik, yaşamını sürdüğü Suriye'den kaçarak Gaziantep'e geldi.

Yaşam öyküsüyle efsaneleşen ve mezarı 1999 yılında Türkiye'ye getirilen Ezo Gelin'in, Suriye'nin Rakka kentine bağlı Telabyad İlçesi'nin Ağdaş Köyü'nde yaşayan 71 yaşındaki kızı Celile Bozgeyik beraberinde 5'i kız 6 çocuğu, damatları ve torunlarıyla birlikte savaştan kaçarak 1 ay önce sınırı geçip Türkiye'ye geldi.

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nde bulunan sınır kapısından Türkiye'ye gelen 20 kişilik aile, Ezo Gelin'in memleketi olan Gaziantep'in Etiler Mahallesi'nde kiraladıkları 2 odalı eve yerleşti.

Maddi durumu iyi olmayan aile, Gaziantep Valiliği tarafından kurulan Suriyeli Misafirler İl Koordinasyon Merkezi'ne kayıt yaptırarak yardım başvurusunda bulundu.

"Büyük ilgi ve yardım var"

Suriye'deki savaşın şiddetlenmesiyle birlikte tedirginlik yaşadıklarını ve evlerini terk etme kararı aldıklarını ifade eden Celile Bozgeyik, "Her geçen gün şiddet artınca can korkusu yaşamaya başladık.

Uzun süre evimizde kaldık ama şiddetin tırmanması ile Türkiye'ye gelmeye karar verdik. 9 çocuğumdan 6'sı, damatlarım ve torunlarım ile birlikte annemin memleketi olan Gaziantep'e geldik. Burada kiraladığımız evde kalıyoruz. Ezo Gelin'in annem olduğunu öğrenenler bize büyük ilgi gösteriyor ve yardımcı oluyor" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder