22 Mart 2013 Cuma

Evde elma sirkesi nasıl yapılır?

  
Tişörtünüzde leke mi var, zayıflamak mı istiyorsunuz, sebzeler daha iyi temizlensin mi derdiniz hepsi için internete bakın elma sirkesi önerisini göreceksiniz.

Bitki Uzmanı Erkan Şamcı’ya göre tüm meyvelerin kabuklarından sirke yapılır. Özellikle elmanınkini yapmak sanıldığından çok daha kolay. Sirkeyi marketten almak yerine kendi doğal sirkenizi yapmaya ve bunu istediğiniz yerde kullanmaya hazır olun!

Bu arada ekşi elmadan sirkenin daha iyi yapılacağını iddia edenler yanılıyor. Erkan Şamcı’ya göre sirkenin hası tatlı elmadan yapılıyor.

Malzemeler:
5-6 adet elma,
3 litre su,
1 tutam tuz,
1 yemek kaşığı bal
6 adet nohut
1 çay bardağı sirke
İçine kaynatılıp soğutulmuş veya iyi bir su koymamız gerekiyor.

Hazırlanışı;
Elmaları dilimleyip doğrayın, kabukları temiz bir 5 litrelik cam kavanozun içine atın. İçine mayalanması için nohut ekleyin. Eski sirkeden az bir miktar eklenirse mayalanma hızlanır. Bu su 2 ay içerisinde sirke olacak en önemli püf notası ağzını kapatmıyoruz. Sirke sinekleri oluşabilir. Temiz bir tülbentle ağzını kapatıyoruz. Karanlık 15 ile 24 derece olan bir yere koyuyoruz. Zaman zaman karıştırmak lazım. Sonradan da üzerime gene elma kabukları ekleyebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder